Úvod Články Anaergia uvádí do provozu zařízení na výrobu biometanu Calimera v Itálii

Anaergia uvádí do provozu zařízení na výrobu biometanu Calimera v Itálii

08.06.2022

Společnost Anaergia oznámila, že oficiálně uvedla do provozu nové zařízení na výrobu biometanu v Itálii, závod Calimera Bio v provincii Lecce. Jedná se o druhé ze sedmi zařízení, které Anaergia buduje a které dohromady vytvoří jednu z největších platforem pro výrobu biometanu z potravinového odpadu v Evropě.

Zařízení Calimera Bio má kapacitu anaerobně zpracovat 24 000 tun potravinových zbytků a dalšího organického odpadu odvezeného ze skládek ročně a přeměnit tento odpad na 2 190 000 metrů krychlových obnovitelného zemního plynu (RNG), který bude vtláčen do plynovodů v regionu.

Nové zařízení bude také zpracovávat digestát, který zůstane po procesu anaerobní digesce, a vytvářet 9 000 tun vysoce kvalitního přírodního hnojiva ročně. Dodavatelem technologie pro tento projekt byla společnost Anaergia, která vlastní 60 % zařízení. Partnerem společnosti Anaergia v tomto zařízení je regionální společnost zabývající se nakládáním s odpady.

Uvedení nové továrny Calimera do provozu přichází v návaznosti na příslib Evropské komise, že v rámci svého plánu RePowerEU v hodnotě 300 miliard eur, jehož cílem je do konce desetiletí zastavit dovoz energie z Ruska a přejít na zelenou energii, vynaloží 37 miliard eur na zvýšení výroby biometanu v EU. Komise navrhuje akční plán, jehož cílem je dosáhnout do roku 2030 roční výroby 35  miliard metrů krychlových biometanu.

Ministři pro klima, energetiku a životní prostředí zemí G7 navíc minulý týden zdůraznili význam snižování emisí metanu a uvedli "příležitosti ke zmírnění emisí metanu z odvětví odpadů, především odklonem organických odpadů ze skládek... a technologiemi pro přeměnu odpadu na palivo, které umožňují výrobu obnovitelného metanu z organických odpadů, zemědělských zbytků a biomasy...".

Společnost Anaergia, která má pobočky v pěti evropských zemích, má vynikající pozici pro podporu těchto cílů.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 8. června 2022

Novinky v oboru
INA oznámila, že postaví biometanovou...
10.01.2024

Chorvatská ropná a plynárenská společnost INA oznámila, že plánuje investovat 40 milionů eur do biometanové stanice využívající

Společnost E.ON otevře příští rok svou...
18.12.2023

Polská divize německé energetické skupiny E.ON, E.ON Polska, otevře svou první bioplynovou stanici v zemi v roce 2024.

Scania uvádí na trh „nejnovější...
13.12.2023

Scania uvedla na trh nejnovější generaci motorů na bioplyn, které podle společnosti nabízejí 5% úsporu paliva oproti svým

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě