Úvod Články Americké město ve státě Iowa hlasovalo pro konverzi svých odpadních vod na RNG

Americké město ve státě Iowa hlasovalo pro konverzi svých odpadních vod na RNG

11.04.2023

Město Waterloo v americké Iowě se chystá přeměnit své odpadní vody na obnovitelný zemní plyn (RNG), informoval deník The Courier.

Jeho městská rada minulý týden jednomyslně schválila usnesení, kterým žádá o souhlas s rozvojem projektů obnovitelného zemního plynu (RNG) – ten se vyrábí rozkladem odpadu z čistírny odpadních vod a odpadní laguny společnosti Tyson Fresh Meats.

Waterloo v současné době spaluje většinu bioplynu, který vzniká z odpadu.

Podle provozního ředitele služeb odpadového hospodářství Briana Bowmana vzniká v anaerobní laguně společnosti Tyson o rozloze pěti hektarů značné množství metanu. Ročně vytvoří asi 22 600 m3 užitečného bioplynu. Čistírna odpadních vod ho produkuje asi 7 000 m3 ročně.

Bowman řekl deníku The Courier, že město dospělo k závěru, že by pro tento projekt mělo využít developerů, "kteří vědí, jak to přímo udělat".

V žádosti o předložení návrhů by byli developeři požádáni o čištění plynu a jeho vtláčení do plynovodu, který se napojuje do sítě, kterou spravuje společnost MidAmerica.

V červenci loňského roku se Waterloo stalo čtvrtým městem v USA, které slíbilo, že do roku 2035 bude jezdit na bezuhlíkovou elektřinu.

Dodal, že město bude mít povinná setkání s developery, kteří se projektu zúčastní a budou o něm hovořit. V březnu se pak tito developeři mohou setkat s pracovníky města a prohlédnout si zařízení. V dubnu město vytvoří komisi, která posoudí jejich výběr a vydá doporučení. V květnu by město mohlo provést výběr a předat uchazeči dopis o záměru jít do druhé fáze projektu.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 13. února 2023

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě