Úvod Články Americká Sněmovna reprezentantů bude diskutovat zákon o prodloužení daňových úvěrů pro bioplyn

Americká Sněmovna reprezentantů bude diskutovat zákon o prodloužení daňových úvěrů pro bioplyn

23.06.2016

Americké Sněmovně reprezentantů byl předložen návrh zákona, který by zvýšil počet žádostí týkajících se výroby bioplynu, které by splnily podmínky pro investiční daňový dobropis podle federálního paragrafu 45.

V současné době mají nárok na získání 30% daňového dobropisu pouze projekty výroby elektrické energie z bioplynu. Podle zákona „Agriculture Environmental Stewardship Act“ (H.R. 5489) by se však kvalifikovaly i jiné projekty, jako třeba ty, které plánují vyrábět obnovitelné CNG pro využití v dopravě.

Navíc by zákon umožnil získat dobropisy i projektům systému obnovy nutrientů a obnovy zdrojů z hnoje a kejdy, a získat tak financování  rámci nových Dluhopisů pro čistou obnovitelnou energii.

Čtrnáct reprezentantů sněmovny podpořilo amerického ministra financí, aby se spolu s coloradskou národní laboratoří pro obnovitelné zdroje energie – Golden – zapojil do studie o bioplynu, která má za cíl stanovit například přiměřenou kvalitu bioplynu, metody výroby bioplynu, apod. a během dvou let rozšířit daňové dobropisy.

Americká bioplynová rada (The American Biogas Council) se postavila za nový zákon a uvedla, že tento by na farmách podpořil správnou praxi nakládání s nutrienty, které jsou obsaženy v hnoji a kejdě, a navíc přispěl k ochraně vodních zdrojů a obohacení půdy.

Předpokládá se, že podobný zákon bude představen i v Senátu.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 22. června 2016

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě