Úvod Články Produkce bioplynu v Německu ušetří ročně 20 milionů tun emisí CO2

Produkce bioplynu v Německu ušetří ročně 20 milionů tun emisí CO2

24.10.2017

Zařízení na výrobu bioplynu v Německu ušetří podle předsedy německé asociace pro bioplyn Horsta Seideho až 20 milionů tun emisí CO2 ročně.

Zařízení na výrobu bioplynu v Německu ušetří podle předsedy německé asociace pro bioplyn Horsta Seideho až 20 milionů tun emisí CO2 ročně.

Nedávno zveřejněné údaje Německé Bioplynové Asociace ukázaly, že v roce 2016 bylo do sítě připojeno 205 nových bioplynových stanic, což je více než 150 očekávaných asociací.

 Čísla rovněž ukazují, že deset bioplynových zařízení bylo vyřazeno z provozu.

 Celkově mají nové elektrárny výkon 45 MW, přičemž 37 MW se používá k výrobě elektřiny.

"Celkově je růst v nových zařízeních stále velmi nízký v porovnání s předchozími roky, ale mnoho provozovatelů investuje více do flexibility svých podniků. Tyto investice a exportní činnost umožňují provozovatelům bioplynových stanic přežít," vysvětlil Horst Seide, prezident Německé Bioplynové Asociace.

 Podle odhadu asociace povedou zvýšené investice do malých zařízení na likvidaci kejdy pravděpodobně ke dalšímu nárůstu počtu stanic.

 Údaje o bioplynu přicházejí v návaznosti na vyjádření  německého federálního ministerstva pro  životní prostředí, které ukazuje, že vláda   nestihla splnit své stanovené klimatické cíle pro rok 2020.

 Investice do flexibility:

 Seide konstatuje, že rozšíření výkonu stávajících zařízení na výrobu  bioplynu v Německu odráží investice do flexibility.

 Zejména majitelé zařízení instalují další plynojemy a zvyšují kapacity kogenerace.

 Údaje od Německé Bioplynové Asociace ukázaly, že v roce 2016 bylo 175 MW ze všech instalací tvořeno rozšířením výkonu stávajících   instalací.

  Kombinace nových zařízení a rozšíření stávajících zařízení znamená, že německý průmysl výroby a využití bioplynu nyní dodává dalších   219 MW ročně.

  Očekávání:

  Německá Bioplynová Asociace odhaduje v roce 2017 mírný pokles ve výstavbě nových bioplynových stanic.

  Očekává se 143 instalací, z nichž 130 bude zpracovávat pouze kejdu.

  Další kapacita 239 MW se očekává prostřednictvím rozšíření stávajících zařízení.

  Podle tvrzení sdružení to znamená, že do konce roku 2017 bude v Německu k dispozici celková instalovaná kapacita všech bioplynových     stanic  4,500 MW.

 Tyto stanice budou schopny generovat téměř 33 TWh elektrické energie, která bude zásobovat více než devět milionů domácností.

 Zdroj: Bioenergy Insight

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě