Úvod Články Jednu z největších bioplynových stanic v Evropě postaví v Dánsku společnost NGF Nature Energy

Jednu z největších bioplynových stanic v Evropě postaví v Dánsku společnost NGF Nature Energy

17.01.2018

Zařízení je uzpůsobeno ke zpracování 750 000 t odpadu za rok a bude produkovat 22 milionů m³ bioplynu.

Zařízení je uzpůsobeno ke zpracování 750 000 t odpadu za rok a bude produkovat 22 milionů m³ bioplynu.

Společnost Efacec Engenharia e Sistemas, založená v Portugalsku, uzavřela smlouvu na výstavbu toho, co bylo prohlášeno za "nejkrásnější dánskou bioplynovou stanici".

Podle oznámení o zadání zakázky uzavřela společnost NGF Nature Energy  smlouvu se společností v Portugalsku, ale zatím nebyly zveřejněny žádné finanční podmínky.

Nabídka byla původně zveřejněna již v červenci, kdy společnost NGF uvedla, že hledá dodavatele, který by vybudoval zařízení schopné zpracovat až 750 000 tun hnoje ročně a které by také mohlo produkovat zhruba 22 milionů krychlových metrů bioplynu.

Podle oznámení zahrnuje rozsah zakázky návrh, dodávku, stavbu, zařízení pro řízení, odzkoušení a uvedení do provozu zařízení, které bude postaveno ve městě Korskro.

Projekt byl navržen v roce 2012 jako součást projektu RealDania-støttet, který předvedl, jak mohou být bioplynové stanice za pomocí vhodné architektury lépe propojeny s krajinou.

V té době bylo zařízení přezdíváno "nejkrásnější dánská bioplynová stanice". Korskro je oblast, kterou NGF popisuje jako jednu z oblastí nejintenzivněji využívaných pro chov hospodářských zvířat v zemi.

Složení substrátů stanice bude z 85% tvořit hnůj ze skotu, prasat a norků, přičemž zbývající biomasa má pocházet ze zvířat a dalších živočišných odpadů. NGF je největší dánský výrobce bioplynu a v září uvedl, že zvyšuje výrobu tím, že rozšiřuje své současné portfolio čtyř velkých zařízení na sedmnáct.

Zdroj: ENDS Waste & Bioenergy

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě