Úvod Články DVO staví anaerobní fermentor v Číně

DVO staví anaerobní fermentor v Číně

28.06.2016

Jak instalace, tak uvedení do provozu anaerobního fermentoru na moderní mléčné farmě Austasia, která leží ve městě Xianhe v čínské Provincii Šan-tung, jsou kompletní. Jedná se o první instalaci společnosti DVO, Inc. v Číně a první moderní anaerobní fermentor v provozu v zemi.

Fermentor v současnosti zpracovává hnůj od přibližně 5 600 dojnic. Bioplyn je v současnosti využíván k ohřevu vody. Ta je částečně využita k ohřevu fermentoru a částečně k ohřevu různých zařízení na farmě. Budoucí plány pro bioplyn zahrnují výrobu biometanu nebo obnovitelné elektřiny.

Podle Steva Dvoraka, vlastníka a zakladatele DVO Inc., je tento projekt pro Čínu revoluční, protože čínská vláda vyvíjí velký tlak na mléčné farmy, aby zaváděly technologii anaerobní digesce do provozu z důvodu dosažení cílů snížení emisí skleníkových plynů, a snížit znečištění plynoucího ze zemědělství.

Podle vyjádření Quanbao Zhao, zástupce Číny a výzkumníka v DVO Inc. je tým z farmy Austasia s výkonem systému spokojený, protože poskytuje výrazně více plynu než jiné systémy a klade výrazně nižší nároky na obsluhu. DVO používá svůj patentovaný dvoufázový míchaný průtokový fermentor, který je dle zástupců společnosti efektivnější a provozně levnější než tradiční nadzemní fermentory.

 

Zdroj: Biomass Magazine, 2. června 2016

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě